Porady

W tym miejscu znajdziecie kilka praktycznych rad dot. przygotowania mięsa, ryb do wędzenia.

Wskazówki będą dotyczyły problemów, o które w ciągu ostatnich lat byłem proszony m.in.:

  • dlaczego mięso po uwędzeniu jest osmalone
  • jak przygotować solankę
  • jaka jest i na czym polega różnica wędzenia na zimno i ciepło
  • jaki kąt powinna mieć rura dymna między piecem a komorą i jaka powinna być długa
  • jak długo wędzić ryby

Na razie odsyłam do linków poniżej:

I z działu : Działka – Oczko wodneFiltr do oczka

Zaglądajcie na tę stronę, znajdziecie odpowiedzi na nurtujące pytania i problemy. Zgłaszajcie problemy i pytania. Przesyłajcie sugestie, co chcielibyście znaleźć w tym serwisie- dołączajcie swoje rady.

Komentarze i sugestie można dodawać w działach tematycznych.

Wszystkie działy aktywne na www.wedzarnia.koti.pl i www.wedzarnia.info

Pozdrawiam – Leszek

 

Udostępnij na: